Verjaardagen

Een kleuter die  jarig is: Een gevoel van groot worden! Fier een vinger meer mogen tonen op de handen!

… en vooral: Je verjaardag vieren in de klas!

Trakteren

Als school vinden we het van groot belang dat de jarige kleuter geen cadeautjes meebrengt! Trakteren met snoep mag echt niet. Wél mag er getrakteerd worden met een pannenkoek, een cake, een wafel, een koek, een ‘droog’ gebakje. Trakteren met fruit is een must! Het is bijvoorbeeld heel leuk om te trakteren met een fruitbrochette, fruitsla, een mandarijntje met een gezichtje op, … Bovendien is het supergezond én het spoort kinderen aan fruit te eten.

Je hoeft het traktaatje niet in te pakken per kleuter. We eten het traktaat op in de klas.

Verjaardagsfeestjes thuis

Natuurlijk is het als school niet de bedoeling om te beslissen of er verjaardagsfeestjes thuis mogen worden georganiseerd. Wel willen we vanuit school dat de kinderen zich allemaal goed voelen in de klas. Ook de kinderen die nooit eens worden uitgenodigd naar een verjaardagsfeestje.

Daarom graag de volgende afspraak

De uitnodigingen voor het feestje worden (op school) niet uitgedeeld door de ouders of kinderen zelf. De uitnodigingen moeten aan de klasjuf of meester worden afgegeven. De leerkracht zorgt er wel voor dat die in de juiste schooltassen worden gestopt. Op die manier voelen de kinderen die niet worden uitgenodigd zich niet altijd uitgesloten.