Kleuterklas

De kleuterafdeling met de gezellige kleuterspeelzaal ligt in het hartje van de school, dicht bij de zandbak en met een uitzicht op de prachtige tuin.

Een gemotiveerd kleuterteam, met een hart voor elke kleuter, staat er klaar om met respect voor elk kind de basis te leggen voor de verdere schoolloopbaan van het kleine kind.

De zin om samen te werken met verschillende klassen onderling zorgen voor een meerwaarde.

We proberen een positief leerklimaat te scheppen waar spelen leren wordt. We zijn er van overtuigd dat goed doordachte speel- en werkhoeken en een rijke begeleidingsstijl van de leerkracht er voor zorgt dat de kinderen grote stappen vooruit boeken in hun ontwikkeling.

Met de dagdagelijkse activiteiten bieden we structuur en proberen we elke dag opnieuw onze doelen bij de kinderen na te streven.

We werken aan de basisbehoeften van de kinderen. Elk kind wil de moeite waard zijn. Elk kind wil graag goede contacten. Het wil zich goed voelen om vanuit dat goed gevoel veel te gaan ontdekken en te leren. Want dan pas gaat het aan de slag om greep te krijgen op de ‘grote wereld’.

We vinden het proces dat het kind doormaakt héél belangrijk, om uiteindelijk tot het beste resultaat te komen: ontwikkelen, groeien, plezier beleven, zin hebben in het leven!

De zorgleerkracht zorgt voor ondersteuning van de school, de leerkrachten en het kind al vanaf de peuterklas. Zo wordt er in de klassen aan co-teaching gedaan, wordt er specifieke hulp gegeven waar nodig en worden de kinderen zo goed als mogelijk opgevolgd met het oog op wat we bij onze kinderen willen bereiken.