Slaapklasje

Een middagdutje in de slaapklas voor de allerkleinsten, doet wonderen ...

De peuters doen veel nieuwe indrukken en emoties op wat veel energie vraagt. De hele dag ontdekken, experimenteren, spelen en bewegen kan voor deze jonge kinderen erg vermoeiend zijn.

Ouders en grootouders werken fulltime en dan is het vaak een puzzelwerk om deze kleinste kleuters toch nog een middagdutje te geven…

Daarom bieden wij de oplossing van een ‘slaapklasje’ aan. Zo schenken wij geborgenheid en wordt de overstap van thuis naar school minder groot. Onder begeleiding van kinderbegleidster/onthaalouder Lien gaan de peuters naar het slaapklasje van onze school waar ze een warme maaltijd krijgen of hun boterhammetjes kunnen opeten. 

Na het middageten kunnen de peuters en jongste kleuters in de gezellige, huiselijk ingerichte slaapruimte onder toezicht van een begeleidster een dutje doen. Na het kort verhaaltje kunnen ze rustig inslapen. In ons slaapklasje kunnen er 8 kindjes slapen. Wanneer de slaapklas volzet is maken de oudste kleuters plaats voor de jongere peutertjes die nood hebben aan een middagdutje. Elke kleuter heeft zijn eigen bedje met een knuffel en een dekentje.