foto in de kijker
Verkeer op school 2020

Klaar voor de start !

Rode Neuzendag kleuter

Rode Neuzendag lager

Personeel

Heeft jouw peuter nog nood aan een middagdutje?
Dan kan hij of zij mee met de opvangmoekes naar het slaapklasje.
Klik voor meer info
.

Voor meer info over inschrijven op onze school:

Klik hier.

Niet te vergeten: woensdag = fruitdag!


Verteltas
"Want vertellen is meer dan voorlezen alleen!"

Een verteltas is een kleurrijke stoffen tas of rugzakje waarin een prachtig prentenboek wordt uitgewerkt, precies geschikt aan de leeftijd van uw kleuter.

De kleuters krijgen, via een doorschuifsysteem, de tas voor enkele dagen (woensdag tot maandag) mee naar huis. Dankzij de verteltas kunt u thuis, samen met uw kleuter het boek vertellen, er rond schilderen, één van de spelletjes spelen, weetjes op doen, samen fantaseren, gezellige sfeer scheppen…

Het gebruik van de verteltas is geen verplichting, maar een aanrader! Hoe u er thuis mee omgaat, wat u wel en niet doet, de keuze is volledig aan u. Wel worden suggesties meegegeven in de tas.

De verteltassen waren in 2009 een project, in het kader van het toenmalige GOK(gelijke onderwijskansen). We zijn terecht fier op het resultaat en hopen dat u er, samen met uw kind, fantastisch gezellige én leerrijke momenten mee beleeft.

De verteltassen

Peuterklas: Zaza op het potje (auteur)
1ste kleuterklassen: De wiebelbillenboogie en Klein wit visje
2de kleuterklas: Bertje Big en de mooiste vis van de zee, het allermooiste ei en kikker.
3de kleuterklassen: Het land van de grote woordfabriek, Woeste Willem en Anton kan toveren.

Enkele afspraken

Van de kleuterjuf/meester krijgt u de verteltas mee naar huis op woensdagmiddag (gele dag). De verteltas dient terug meegebracht te worden naar school de week daarop op maandagochtend (groene dag).

Bij de verteltas hoort een lijst met de inhoud  van de tas. Controleer aan de hand van deze lijst of alles opnieuw in de verteltas  zit wanneer u de verteltas terugbrengt naar school.
Bij elke verteltas zit een feedbackboekje. Het is altijd leuk wanneer de ouders daarin een kort verslagje schrijven.

Gelieve zorg te dragen voor de verteltas! Natuurlijk kan er altijd iets stuk gaan, gelieve dit dan ook te melden wanneer u de verteltas teruggeeft. Er is natuurlijk een verschil tussen het ‘stuk maken’ van dingen en ‘stuk gaan’ door veelvuldig gebruik.