foto in de kijker

Rode Neuzendag kleuter

Rode Neuzendag lager

Personeel

Heeft jouw peuter nog nood aan een middagdutje?
Dan kan hij of zij mee met de opvangmoekes naar het slaapklasje.
Klik voor meer info
.

Voor meer info over inschrijven op onze school:

Klik hier.

Niet te vergeten: woensdag = fruitdag!

Slaapklasje

Een middagdutje in de slaapklas voor de allerkleinsten, doet wonderen ...

De peuters doen veel nieuwe indrukken en emoties op wat veel energie vraagt. De hele dag ontdekken, experimenteren, spelen en bewegen kan voor deze jonge kinderen erg vermoeiend zijn.

Ouders en grootouders werken fulltime en dan is het vaak een puzzelwerk om deze kleinste kleuters toch nog een middagdutje te geven…

Daarom bieden wij de oplossing van een ‘slaapklasje’ aan. Zo schenken wij geborgenheid en wordt de overstap van thuis naar school minder groot. Onder begeleiding gaan de peuters naar de kinderopvang “ Kidz Henri” waar ze een warme maaltijd krijgen of hun boterhammetjes kunnen opeten. 

Na het middageten kunnen de peuters en jongste kleuters in de gezellige, huiselijk ingerichte slaapruimte onder toezicht van een begeleidster een dutje doen. Na het kort verhaaltje kunnen ze rustig inslapen. In ons slaapklasje kunnen er 8 kindjes slapen. Wanneer de slaapklas volzet is maken de oudste kleuters plaats voor de jongere peutertjes die nood hebben aan een middagdutje. Elke kleuter heeft zijn eigen bedje met een knuffel en een dekentje.

 

 

Rond 13u45 worden de kinderen terug wakker gemaakt zodat ze rond 14 u kunnen aansluiten bij de speeltijd en het klasgebeuren. Op deze manier willen wij tegemoet komen aan de noden van het jonge kind en zorgen wij ervoor dat er ’s avonds na school nog wat ‘quality-time’ overblijft voor ouders en kinderen. Met onze slaapklas willen wij de kans bieden om de kleintjes even tot rust te laten komen. Niet alle kinderen hebben hier nog nood aan, vandaar het vrije aanbod.

U dient uw peutertje hiervoor in te schrijven bij Kidz Henri , Statiestraat, 36 8810 te Lichtervelde.

Meer info via mail kindzorg@zbroeselare.be of op het rechtstreeks nummer van Annelies: 0489/ 98 14 87.